Arnhem Bitcoinstad | Feiten & foto’s

Afgelopen woensdag beleefde het ambitieuze Arnhem Bitcoinstad-project haar officiële opening. In navolging van de Haagse Bitcoin Boulevard, hebben de initiatiefnemers van Cryptogeld/BitKassa uiteindelijk maar liefst vijftien Horeca-ondernemingen in het ‘Haagje van het Oosten‘ bereid gevonden voor een avondje bitcoin te accepteren. Daarvan hebben er inmiddels bovendien al tien laten weten door te gaan met het experiment, terwijl de andere vijf daar misschien ook wel toe bereid zijn. Bovendien hebben enkele nieuwe Arnhemse ondernemers BitKassa laten weten wellicht geïnteresseerd te zijn binnenkort met de paymentprocessor in zee te willen gaan!

Hoewel het lastig is om in te schatten hoeveel mensen uiteindelijk hebben deelgenomen aan Arnhem Bitcoinstad – niet iedereen was er de hele avond bij, en voor een groot deel van de avond zaten alle deelnemers verspreid over de stad – schat de organisatie het totaal aantal aanwezigen rond de zeventig. Deze mensen deden vanaf 34 verschillende adressen 96 Bitcoin-betalingen ter waarde van 1977,28 euro (op moment van schrijven zo’n 4,2 bitcoin).

Leuke bonus van de avond was dat thuisbezorgd.nl een drietal cadeaubonnen beschikbaar stelde voor de deelnemers van de avond die op de meeste verschillende locaties met de cryptografische valuta wist te betalen, terwijl een Amerikaanse werknemer van Armory zelfs langs is gekomen om gratis bitcoin uit te delen.

Al met al een gezellige en succesvolle avond, dus. En – vergeef ons het cliché – gelukkig hebben we de foto’s nog…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *