Apple laat Coinbase Bitcoin Wallet app toe in App Store

Apple heeft de Bitcoin Wallet app van Coinbase weer toegelaten in de iOS App Store. Daarmee lijkt het honderd procent bevestigd dat de computergigant weer openstaat voor Bitcoin-applicaties.

Eerder dit jaar verwijderde Apple nog alle Bitcoin wallet apps uit haar iOS App Store. Dit zorgde voor veel consternatie onder bitcoiners, waarbij uit protest enkele iPhones op film werden kapotgemaakt. Begin deze maand kwam echter het nieuws naar buiten dat Apple haar beleid had gewijzigd, en apps voor “approved virtual currencies” weer zou toestaan. Er leefde tot nu toe echter nog een klein beetje onzekerheid over wat precies “approved virtual currencies” zijn, en of bitcoin daar onder zou vallen. Met de acceptatie van de Coinbase Bitcoin Wallet app lijkt het met zekerheid bevestigd te zijn dat Bitcoin apps inderdaad weer worden toegestaan.

De Bitcoin Wallet app van Coinbase was overigens niet de eerste Bitcoin Wallet app die sinds het verbod weer werd toegelaten. Enkele dagen geleden bleek ook een app van Coinpocket weer verkrijgbaar te zijn in de iOS App Store, terwijl ook de Breadwallet app inmiddels te downloaden is. De Coinbase app is wel de eerste app van een ‘grote naam’ binnen de Bitcoin-wereld die weer verkrijgbaar is in de Apple App Store.

Aanvulling: Op Reddit is inmiddels enige discussie ontstaan over de app, omdat deze open source is, en dus wellicht niet kan worden gezien als een officiële Coinbase app. Terwijl Coinbase zelf graag haar naam aan de app verbindt, wordt dit door sommige gebruikers als misleidend en zelfs dom gezien.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *