Amsterdam Bitcoin City groeit naar 24 deelnemers

Het door Bitstraat en BitPay geïnitieerde Amsterdam Bitcoin City project heeft drie nieuwe deelnemers aangesloten, zo meldt Bitcoinspot. Het gaat om de creatieve hub Open Coöp, de ecologische bouwmarkt Eco-Logisch, en café-restaurant Trust.

Open Coöp is een creatieve hub en een coöperatieve onderneming die wordt geleid door een groep architecten, kunstenaars, ontwerpers, ondernemers, beleidsmakers en sociale ingenieurs. Doel van Open Coöp is te onderzoeken of een coöperatief model voor kleine bedrijven in de kennis- en de creatieve industrie haalbaar is. Daarnaast exploiteert Open Coöp een lunchcafé waarin zoveel mogelijk lokale producten worden gebruikt, en beschikt het over een eigen urban farm en koffiebranderij.

Eco-Logisch is een duurzame en ecologische bouwmarkt. Alles wat Eco-Logisch verkoopt – waaronder verf, stuc, hout, lijm, of isolatiemateriaal – voldoet daarom aan ecologische normen. Naast een groothandel met ruim 3700 producten beschikt Eco-Logisch bovendien over een eigen webwinkel.

Trust, tenslotte, is een bijzonder café-restaurant, met name omdat het eten en drinken er niet voor een vast bedrag wordt verkocht. In plaats daarvan vraagt Trust haar klanten zo veel – of weinig – te betalen als dat ze zelf willen. En daar is dus inderdaad wat vertrouwen voor nodig.

Bitstraat en BitPay hebben zich ten doel gesteld Amsterdam uit te laten groeien tot de Bitcoin-hoofdstad van de wereld door minstens honderd brick and mortar locaties bitcoin te laten accepteren. Met Open Coöp, Eco-Logisch, en Trust  staat de teller op 24 – en staat daarmee nog 21 locaties achter op Nederlandse concurrent Arnhem Bitcoinstad.

Open Coöp bevindt zich aan Tolhuisweg 2 in Amsterdam Noord, Eco-Logisch zit gevestigd aan de Van Slingelandtplein 9 in Amsterdam West, en Trust is te vinden aan de Albert Cuypstraat 210 in Oud-Zuid.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *