Amerikaanse rechter gaat akkoord met faillissementsaanvraag MtGox

De Amerikaanse rechter is gisteren in Dallas (Texas) akkoord gegaan met de faillissementsaanvraag van MtGox, zo meldt Bloomberg. Daarmee kan het onderzoek naar de vermiste bitcoins bij de Japanse exchange nu ook in de Verenigde Staten worden voortgezet.

Er bestaat nog altijd veel onduidelijkheid over wat er precies is gebeurd bij MtGox. Terwijl de Japanse bitcoin-exchange al sinds 2013 niet meer in staat was spoedig fiatgeld uit te betalen, escaleerde de situatie vanaf begin 2014, toen MtGox ook geen bitcoins meer kon uitkeren. Uiteindelijk heeft de exchange een faillissement moeten aanvragen, volgens CEO Mark Karpeles omdat er honderdduizenden bitcoins waren kwijtgeraakt. Hoe deze bitcoins precies zijn kwijtgeraakt is niet helemaal duidelijk, alhoewel MtGox heeft gesuggereerd dat dit iets met de transaction malleability bug te maken zou hebben.

Door het akkoord van de Amerikaanse rechter Stacey G. Jernigan kan een Japans onderzoek naar de vermiste bitcoins nu ook in de Verenigde Staten worden voortgezet. Dit betekent bijvoorbeeld dat er Amerikaanse getuigen kunnen worden gehoord, dat er bewijs mag worden verzameld in de Verenigde Staten, en dat eigendom van MtGox in het land mag worden geconfisqueerd. Volgens Jernigan is haar uitspraak in het belang van benadeelde gebruikers van de exchange: “This is really going to be all about the customers.”

De toekomst van MtGox is nog erg onzeker. Hoewel investeringsgroep Sunlot Holdings de exchange wil overnemen, en ook de Chinese exchange OKCoin en het Amerikaanse CoinLab interesse hebben getoond, is het niet duidelijk of een overname voor de Japanse rechtbank tot de opties behoort.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *