ABN Amro gaat experimenteren met Bitcoin

ABN Amro gaat experimenteren met Bitcoin, zo blijkt uit een artikel van de Automatiserings Gids. De proef komt er op initiatief van Menno van Leeuwen, de manager in het Innovation Center van de genationaliseerde bank.

Van Leeuwen denkt dat het voor ABN Amro verstandig is de ogen niet te sluiten voor technologische ontwikkeling, en geeft aan dat het volgens hem beter is zelf te experimenteren om zo voorbereid te zijn op verandering. “Banken hebben te maken met uitdagers van buiten, die nieuwe dingen verzinnen,” aldus de manager. “Als je die negeert, kun je op een moment voor verrassingen komen te staan en dat is onwenselijk. De Bitcoin is geen regulier betaalmiddel, maar het is wel een onderwerp dat sterk vraagt om een veilige omgeving. Wij als bank zijn ervaren om een veilige omgeving aan onze klanten te bieden en de combinatie met de Bitcoin testen we in de praktijk uit.”

In eerste instantie duren experimenten van het Innovation Center niet langer dan drie maanden. Hoe ABN Amro precies met Bitcoin gaat experimenteren is vooralsnog onbekend.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

8 komentarzy

 1. Goede uitspraken, maar nog erg globaal.
  Snel met concrete plannen komen, anders zullen jullie achter de feiten aanlopen!

 2. Banken hebben goede ervaring met Ponzischemes…ze weten straks vast wel raad met Bitcoin.

  Dacht dat BTC-believers de banken niet vertrouwden…behalve als het in hun straatje past?

  Ik ben van mening dat een cryptovaluta wel toekomstperspectieven heeft, maar niet de BTC omdat dat nog zeldzamer is dan goud en BTCbezitters zich vnl laten leiden door rijkrekenen.

  1. Zodra jij en andere gaan beseffen dat bitcoin een protocol/technologie is zoals het internet zul je anders reageren.

   Bitcoin heeft alleen maar voordelen tov de huidige beschikbare systemen en is daarbij nog steeds in BETA ( testfase)

   Mocht je meer gerichte technische kennis willen opdoen bezoek dan gewoon eens een bitcoinbijeenkomst in het land.

 3. Nee hoor Alleen Bitcoin om het te begrijpen is al lastig genoeg en bedrijven hebben al meer dan 500,000000 geinverssteerd, om het een beetje te vermakelijken en te beveiligen zo dat walstreed er in kan en grooten beleggers,Bitcoin is open sourich , iedereen kan minnen dus banken en anderen finacheele instelingen kunnen wel hun eigen valuta maken maar dan is het van hun, zo werkt het niet.

 4. Bitcoin is een open scheurichnet werk ieereen kan minen, als banken of wel financheel istelien zelf hun crypto willen mnen dan is het van een bdrijf en kan er mee doen wa hij wilt maar zowerkt dat niet, Bicoin is al meer dan 500,000000 geinversteerd in het softwar er van om het oed te kunnen gebruiken en veiliger.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *