500 Arnhemse informaticastudenten krijgen bitcoin voor kroegentocht

Zo’n 500 nieuwe studenten Informatica, Media en Communicatie (IMC) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) krijgen tijdens hun introductieweek voor twee euro aan bitcoin toebedeeld voor een kroegentocht door de stad. De bitcoins worden ter beschikking gesteld door de HAN, terwijl de Arnhemse payment processor BitKassa de distributie ervan zal verzorgen.

Aanstaande maandag zullen alle deelnemende studenten een uitleg over Bitcoin krijgen van het BitKassa-team, waarbij zij ook meteen een Bitcoin-wallet op hun telefoons zullen installeren. Vervolgens kunnen zij woensdag hun bitcoin claimen, waarna de studenten vanaf zeven uur ‘s avonds een bezoek kunnen brengen aan kroegen die zich bij Arnhem Bitcoinstad hebben aangesloten. Veel van deze kroegen geven bovendien korting op bier en andere drankjes indien er via BitKassa wordt betaald, zodat de studenten er met hun twee euro aan bitcoin goed terecht kunnen.

“Het staat studenten bovendien vrij om meer bitcoins aan te schaffen, bijvoorbeeld bij de Bitcoin-ATM die we in Arnhem hebben geplaatst, zodat zij meer gebruik kunnen maken van de kortingsacties,” benadrukt BitKassa’s Patrick van der Meijde. “Een aantal kortingsacties blijven zelfs na de introductieweek van kracht. Op deze manier heeft iedereen profijt van de actie: de kroegen omdat zij nieuwe bezoekers aantrekken, de studenten omdat ze een gratis drankje krijgen, de HAN omdat zij zonder al te hoge kosten een innovatief project steunen, en wij omdat we een impuls geven aan het gebruik van bitcoin in Arnhem.”

De actie van de HAN lijkt enigszins op een initiatief van de Amerikaanse tech-universiteit MIT. Daar zullen alle eerstejaarsstudenten binnenkort voor honderd dollar aan bitcoin ontvangen. Hoewel het deze studenten geheel vrij staat met de bitcoins te doen wat zij zelf willen, hoopt de de MIT met name innovatieve Bitcoin-projecten te stimuleren.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *